FAQ - Întrebări frecvente


Câteva informații utile pentru vacanța voastră pe yacht

Intrebari Fregvente

Când ne îmbarcăm și când debarcăm?

 

Îmbarcare se face sâmbătă după ora 16:00.Predarea bărcii (check-out) se face vineri seara dar putem rămâne să dormim pe yacht până sâmbătă dimineața la ora 09:00.

Destinațiile, perioadele, traseele și prețurile sunt doar cele prezentate în oferte?

Un grup gata format ( minimum 6 persoane) își poate alege destinația, perioada(poate fi mai mare de 7 zile) și un traseu preferat, oferta de preț urmând să fie facută ulterior în funcție de cerințe. Grupurile beneficiază de discount-uri și pachete de vacanță personalizate!

Cum decurge o zi tipică din săptămână?

Ne trezim la 9.00 AM (în general), luăm micul dejun, iar la 10.00 AM ridicăm ancora și plecam spre următoarea insulă. Ne oprim la prânz într-un golf unde putem înota, pescui, relaxa, loc în care luăm și prânzul. După amiază continuăm navigația până la destinație unde acostam într-o marină, după care ieșim să vizităm insula și să luăm cina. Noaptea o vom petrece pe yacht, urmând ca a doua zi, în funcție de vreme, să ne continuăm voiajul spre următoarea insulă.

Navigația

Încă de la îmbarcare veți fi inițiați în tehnicile de navigație cu vele, de la elementele și echipamentele de siguranță și prim ajutor, pilotaj, manevrarea bărcii, reglarea velelor, noduri mainărești, până la plecarea din port și acostarea.

Vizitat insule

Cu barca ajungem în locuri mai puțin accesibile și sălbatice dar și pe insule cunoscute unde, pe lângă tavernele cu mâncăruri și băuturi îmbietoare, putem vizita locuri istorice/mitologice. De obicei, stăm două zile în cea mai frumoasa insula, pentru a aloca mai mult timp plimbarii și pe uscat. Se pot închiria scutere și mașini.

Fotografie

Delfini, răsărituri, apusuri, insule, ruine, peisaje exotice sunt motive suficiente să putem face sute de fotografii.

Snorkeling/inot :

Oprim în golfuri mai puțin umblate, cu ape turcoaz, acolo unde fundul mării poate fi văzut și la adâncimi de peste 10 metri. Înotăm cu peștii și facem sărituri de pe barcă.

Pescuit

Împătimiții pescari își pot încerca măiestria de pe barcă. În voiajele anterioare pescarii din echipaj au prins ton, peste spada și caracatiță, pe care le-am… mâncat.

Ce ar trebui să conțină bagajul

Ochelari de soare, șapcă/ pălărie, cremă protecție solară, tricouri cu mânecă scurtă, tricou cu mânecă lungă, cămașă cu mânecă lungă din bumbac sau in, deschisă la culoare, șort baie/costum baie, pantaloni scurti, pantaloni lungi, fleece/hanorac/windstopper, geacă impermeabilă, pantofi sport, slapi.

Recomandăm să nu folosiți troler(este voluminos și ocupă spațiu), ci mai degrabă o geantă de voiaj/rucsac care se poate strânge. Toate cele necesare pentru un voiaj de 7 zile ar trebui sa încapă într-o geantă de 50-60 de litri.

Dacă mi se face rău de mare?

Sunt mai puțin de 10% cazurile de rău de mare pe care le-am avut in peste 100 de voiaje organizate în ultimii 7 ani.

Există pastile speciale pentru răul de mare care se administrează cu jumătate de oră înainte de plecarea din port.
De asemenea, avem și un remediu natural preparat din miere, ghimbiri si lămăie care se consumă dimineața.

Dacă se strică vremea și ne prinde furtuna?

Prognoza meteo, intensitatea vântului, mărimea valurilor, le aflăm în orice moment din diferite surse iar desfășurarea voiajului va depinde de aceste informații. Putem oricând modifica de comun acord traseul plănuit inițial pentru a evita condițiile meteo nefavorabile. Practic, putem afla de seara care este prognoza pentru a doua zi, iar daca aceasta va fi nefavorabila putem reface itinerariul sau petrece încă o zi în același port. Siguranța echipajului și a bărcii este întotdeauna pe primul loc!

Ce responsabilități voi avea pe barcă?

Fiecare membru al echipajului va avea responsabilități, prin rotatie, legate atat de navigatie( timonier, deckmaster, navigator) precum si de viata de zi cu zi( curatenie, mancare). Evident, fiind vorba de vacanta, aceste roluri si responsabilitati nu vor fi stricte asa cum sunt in cazul unui echipaj profesionist.

Am nevoie de asigurare speciala?

Nu este obligatorie, dar este recomandata. Majoritatea firmelor mari de asigurari au pachete speciale de asigurare de vacanta unde este inclus si yachtingul printre activitati, precum pachetele Adventure sau Extreme si costa 40-50 lei de persoana pe saptamana. Pentru orice intrebare legata de vacanta pe yacht nu ezitati sa ne contactati: contact@bleumarinsailing.ro