Skipper în 5 pași


după mulți ani de experiență și multe școli urmate, putem recomanda un parcurs firesc pentru a deveni skipper capabil și responsabil, în cel mai scurt timp

Vrei să conduci un yacht cu vele și să fii în stare să-ți duci familia și prietenii în vacanță sau chiar să devii profesionist și să câștigi bani din sailing?

După 10 ani de sailing, școli făcute în România, Portugalia și Spania, peste 10.000 de mile nautice navigate pe majoritatea modelelor de veliere mono și catamarane, flote de peste 10 yachturi organizate în fiecare sezon din ultimii 5 ani, avem cea mai eficientă și practică soluție pentru a putea deveni skipper capabil și responsail. Depinde de tine în cât timp. Noi garantăm că dacă urmezi parcursul propus, la sfarșitul sezonului vei putea închiria o ambarcațiune și naviga pe cont propriu.

PARCURS

Vacanță la sailing

Ar fi bine să experientezi înainte, pentru a afla dacă este pentru tine sau nu.

Sailing-ul este un virus iar cea mai bună dovadă o dau cei care după ce au fost o dată într-o vacanță pe yacht cu prietenii au vrut să continue experiența, să meargă la cursuri de sailing și să devina ei înșiși skipperi. Și nu sunt puțini.

Într-o vacanță pe yacht ai ocazia să te familiarizezi cu ambarcațiunea, cu manevrele și elementele ei precum și cu principiile navigației. Mulți vor să aprofundeze aceste cunoștințe așa că le putem oferi posibilitatea de a o face într-un cadru profesionist.

Curs RYA (Martie/Aprilie)

O săptămână de teorie și practică pe yacht, în Grecia, cu un instructor profesionist, alături de maximum alți 4 cursanți.

Recomandăm cea mai profesionistă școală din lume, Royal Yachting Association ( RYA) care are baze inclusiv in Grecia. Cursurile se fac pe yacht și sunt concentrate pe practică.

Cursurile se fac In insulele Sporade, durează o săptămână, iar la final veți primi brevetul internațional – Day Skipper, primul nivel, echivalentul C/D S din România.

Training (Aprilie/Mai)

După obținerea permisului, exersarea celor învățate este esențială. Organizăm împreună cu Capetan, sesiuni de practică, voiaje școală de o săptămâna în care luăm lucrurile în serios și practicăm toate manevrele învățate la școală. Avem un program special conceput și foarte eficient pentru a crește nivelul de cunoștințe și deprinderile practice. Aceste traininguri nu sunt vacanțe.

Romanian Sailors Week (Mai)

Pasul cel mai important după experiența de curs si training acumulată este căpătarea încrederii. Este saltul de la a fi skipper pe o barcă cu alți skipperi și instructori ( la training), la a fi skipper pe propria barca dar în flotilă organizată. Astfel beneficiezi de asistență permanentă de la skipperi și instructori profesioniști dar vei manevra ambarcațiunea singur. La finalul acestei săptămâni vei simți evoluția și încrederea căpătată în propriile forțe.

Skipper

Acum poți fi în stare să închiriezi o ambarcațiune și să navighezi într-o zonă cu distanțe mici și medii între destinații ( maximum 40 NM pe zi) și în condiții de vreme bună.

Cu fiecare ieșire vei acumula experiență și în funcție de tine, de cât vei învăța din propriile greșeli, de la alții sau de la alte traininguri, vei avansa până la a deveni skipper profesionist, capabil și responsabil să conducă o ambarcațiune cu vele în orice condiții de vreme și cu orice echipaj.

Contactează-ne